top of page
Logo_stilo.jpg

Van werkdruk naar werkgeluk in zorgorganisaties

Waarom deze gastles?

Hoe blijven we als zorgverlener gemotiveerd en bevlogen? Kunnen we uitval voorkomen? Hoe creëren we een fijne werkplek en verhogen we het werkgeluk in tijden van beperkte personeelsbezetting en hoge werkdruk?

Meer dan ooit staat de zorgsector onder druk en is er veel ziekteverzuim en verloop . Onder het motto "voorkomen is beter dan genezen" bekijken we de ingrediënten die nodig zijn voor meer werkgeluk bij (toekomstige) zorgverleners.

Wat is de inhoud?

 • In deze workshop ontrafelen we ​​​​​de ingrediënten voor werkgeluk in zorgorganisaties. 
  We bekijken wat de grootste
   energiegevers en -vreters zijn voor zorgverleners.

 • We kijken naar de verwachtingen van de toekomstige generatie zorgverleners en ontdekken hoe zorgorganisaties (extra) aantrekkelijk worden voor nieuwe medewerkers.

 • Met teamcrafting-technieken bekijken we het werk vanuit een nieuwe invalshoek. We stellen vast hoe leidinggevenden én zorgverleners met kleine veranderingen werkgeluk kunnen verhogen.
  We bieden 
  praktische tips en tricks en haalbare maatregelen.

  Van het succes van koffie, het ‘gevaar’ van fruitmanden, het belang van constructieve leidinggevenden, de ‘onzin’ van een work-life-balance tot een nieuwe en succesvolle invulling van middagpauzes. Het zijn maar enkele van de vele thema’s die in de workshop aan bod komen.

 • We gebruiken een methodiek voor meer werkgeluk waarmee je achteraf in jouw organisatie verder aan de slag kan.

hannah-busing-Zyx1bK9mqmA-unsplash (1)_edited.jpg
nick-fewings-b8AYYOCUSkQ-unsplash.jpg

Wat komt niet aan bod?

 • Preventie werkt! Daarom hebben we het niet over burn-out en andere gezondheidsklachten, maar bekijken we liever hoe we volop kunnen inzetten op werkgeluk om ziekte en uitval te voorkomen.

 • We gaan niet in op werkgeluk in andere sectoren. De focus ligt specifiek op de zorgsector.

 • De gastles is opgebouwd met en vertrekt vanuit wetenschappelijke inzichten en modellen over werkgeluk. Toch focussen we niet op de theorie. Met voorbeelden, casussen en videofragmenten gaan we volop voor een praktijkgerichte en interactieve sessie.​​​

bottom of page